Pagini

23 iulie 2017

Magazinul Camara Mariei din Constanta


         Ne pare bine cand ne contacteaza oamenii. Ne pare bibe cand necunoscutii, cu aceleasi gusturi si preocupari ca si noi, ne trimit un mesaj si ne cer sa colaboram. Noi am construit blogul pe principiul incercarii de produse si scrierea unei critici sincere si recomandarea pozitiva sau negativa a acestora spre publicul consumator. Asadar, cand cei de la Camara Mariei ne-au scris povestea lor, chiar daca magazinul este in Constanta, la cateva sute de km de noi, si nepasind niciodata in el, am zis ca merita totusi scris despre el, deoarece, citindu-le povestea si vazand produsele comercializate de catre acestia, multe dintre ele incercate si de catre noi, am zis ca merita sa il recomandam mai departe. Dintre produse care se gasesc pe rafturile camarii Mariei putem enumera: produsele Vank din Camara Motului, De la Buna Romanita, Mica Ilinca, Solaris, Ulei presat la rece din Somcuta, ValePutna si multe altele.



     "Camara Mariei inseamna seriozitate, familie, gustul copilariei, acel gust pe care dorim sa il impartasim copiilor nostri. Produsele gasite in camara noastra se adreseaza oamenilor care isi doresc sa manance sanatos avand o alimentatie fara conservanti, e-uri si multe alte substante nocive organismului nostru. Camara Mariei doreste sa incurajeze micii producatori locali si nu numai. Daca si tu te regasesti in cuvintele de mai sus, te asteptam pe la noi."



     "Dacă ai ajuns aici, înseamnă că ai deschis cămara sufletului meu care, ca și al tău are la adăpost: emoții, amintiri, speranțe. Printre amintirile mele, se află gustul pâinii coaptă pe vatră, mușchiulețul de porc păstrat în untură, dulceața de nuci verzi sau laptele de capră băut așa, imediat ce a fost muls. Aud si acum vorbele din bătrani spunând "Mâncarea țărănească puține boale aduce ”! Dar, oare cea boierească cum o fi fost ? Și uite așa, din amintiri și provocări, am creat ”Cămara Mariei”, cu pâine crescută cu înțelepciune, credință, voință și împlinire, cu dulceață de fructe din livadă sau pădure și multe alte delicatese. Știai de pildă, că socul după înflorire face niște bobițe ca afinele și din ele se face dulceață? Un deliciu. La fel și dulceața din cireșe albe cu mentă sau cea de ceapă, pe care cunoscătorii o servesc cu friptură de rață. Prea mult dulce vei spune. Raftul cu dulcețuri fără zahăr te ispitește cu peltea din must alb, biscuiți cu năut și lămâie, turmeric, suc de aguride și multe produse vegane. Uleiul de rozmarin îți amintește de frumoasa melodie: ”Rozmarin în colțul mesei”, frumos plâng ochii miresii. Suspini ușor, și treci la raftul cu paste făinoase, la cel cu uleiuri presate la rece, la produse de post și alte minunății din roșii, dovlecei, ardei, sucuri din roșii cu ardei și usturoi sau din fructe, ceaiuri de cimbrișor sau din muguri de brad. Trufandalele sunt stropite cu „roua dimineții” și sunt numai bune de consumat cu brânză tartinabilă Preoțescu, cașcaval maturat cu nucă sau ardei, păstrăv afumat după ce a fost descântat, salam de cerb, drob, carne afumată la garniță și alte bucate românești ca altădată. De unde sunt produsele din „Cămara Mariei” ? De la producători de linie mică, dar de calitate superioară. Da, calitate pentru sănătate. Produse sănătoase și sațioase , după rețete țărănești pentru o viață boierească! E gustul copilăriei pe care îl regăsești dacă mergi la Izvor, adică pe strada Izvor, un loc dătător de viață. Dacă în Cămara sufletelor noastre stau la adăpost emoții, amintiri si speranțe , și în Cămara bunicii, gustul copilăriei noastre, în Cămara Mariei, le vei găsi pe toate acestea și în plus bucurie, culoare și rafinament. Te așteptăm cu drag pe la noi!"



     Magazinul a fost deschis anul acesta in luna martie si se gaseste in Constanta pe strada Izvor nr 3.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu