Promovare a produselor tradiționale și artizanale românești: Serbet de zmeura si Mustar cu bobite de la Conacul boierului

17 august 2017

Serbet de zmeura si Mustar cu bobite de la Conacul boierului

Serbet de zmeura si Mustar cu bobite de la Conacul boierului

Produs: Șerbet de zmeura si Mustar cu bobite
Producator: Conacul Boierului
Localitate: Bucuresti
Traditie: din 1896

"Sa ai pofta, boierule!"


Cantitate: 185 g.
Ingrediente: apa, boabe de mustar min 30%, otet din vin, zahar, sare, condimente (coriandru, cimbru, usturoi), colorant (riboflavina = vitamina B2).
Valori nutritionale/100 g: glucide 3.8 g, lipide 2.4 g, proteine 6.2 g, valoare energetica 62 kcal.


Cantitate: 380 g.
Continut: zahar invertit, sirop de zmeura.
Valori nutritionale/100 ml: glucide 83.48 g, lipide 0.01 g, proteine 0.03 g, valoare energetica 334.11 kcal.


       Serbetul este un produs usor accesibil, care se gaseste facil in marile lanturi de magazine, alaturi de aproape toata gama de produse "Conacul boierului", care cuprinde: mezeluri, brânzeturi, panificație, compoturi, siropuri, dulcețuri, prăjituri, băuturi alcoolice, ceaiuri, murături, legume, fructe, mâncaruri preparate și semipreparate.
      Poate ca a fost doar o intamplare, dar noi, din Ardeal fiind, nu am auzit de serbet si eram foarte curios sa vedem ce este, sa gustam. Are o putere de indulcire foarte mare, consumat ca atare aproape ca este imposibil, dar combinat cu putin laptic sau ceiuc este delicios. Varianta cu lapte de vaca aproape ca poate inlocui cacao cu lapte, iar copilul vostru l-ar adora.
     In ce priveste mustarelul, cu toate ca nu eram fani ai mustarului facut cu boabe intregi, acestea sunt usor sfaramicioase, iar pasta este absolut delicioasa si lejer condimentata, dulceaga. Este o placere pentru papilele gustative.
     Cat despre producator, detin si un conac cu specific romanesc, unde poti gusta, servi, achizitiona produse cu specific romanesc, si se lauda cu un caiet de retete din 1929!

     "Bunătăți tradiționale românești pentru toată familia, preparate cu suflet, din suflet."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu